Biologisch restaurant

In ons restaurant werken wij uitsluitend met eerlijke producten. Voornamelijk biologisch en het liefst wat de streek en het seizoen ons te bieden heeft. Wij maken veel gebruik van de producten uit onze eigen moestuinen. Dagelijks zijn onze parkmannen druk om de lekkerste groentes en kruiden te verkrijgen uit eigen tuin.

Naast de biologische streekgebonden seizoensproducten serveren wij uitsluitend biologische wijnen.

Het uitgangspunt van biologische wijnboeren is een natuurlijk evenwicht in de voedingsbodem waar de druiven groeien. Hierdoor komt het ‘terroir’ van de wijngaard veel beter naar voren in de smaak van de wijn. Er wordt uitsluitend bemest met organische meststoffen zoals compost en dierlijke meststoffen. En tegen onkruid wordt nog ouderwets gewied en geploegd of worden natuurlijke grazers zoals schapen ingezet. Het grote voordeel hiervan is dat de grond waarin de druivenrank groeit meer zuurstof kan opnemen omdat deze niet wordt aangedrukt door zware machines.

Door op deze manier te werken wordt de biologische activiteit in de grond en plant bevorderd. De wijnranken en druiven zijn hierdoor veel meer ziektebestendig. In noodgevallen zijn er natuurlijke middelen om ziektes toch te bestrijden.

Komt u snel proeven?

Reserveren

Contact informatie

Restaurant Koetshuis Rhederoord
Parkweg 19
6994 CM De Steeg
T: 026-4955358
E: info@rhederoord.nl

Aanmelden nieuwsbrief