Brigade

chefIk ben Jeroen van Deursen 37 jaar en de Chef-kok van Restaurant Koetshuis Rhederoord.

In het Brabantse land, waar het boeren landleven bruist, temidden van de pracht van de Peel en al haar streek producten ligt al van heel jongsafaan de bakermat van mij culinaire nieuwsgierigheid.

Geïnspireerd door lokale tuinders en veetelers begon ik mijn gastronomische leerschool door middel van stages bij onder andere Chateau Neercanne te Maastricht. Daarnaheb ik mijn kennis van spijs en wijn mogen uitbreiden bij Kasteel Erenstein te Kerkrade, De Hoefslag te Bosch en Duin, restaurant Het Ambacht te Driel, restaurant Het Savarijn te Nijmegen en de Librije te Zwolle.

Mijn passie voor koken heb ik mogen perfectioneren naast Chef-kok Gerhard van den Broek van het Landgoed Rhederoord en uiteindelijk ben ik de scepter gaan zwaaien in de keuken van restaurant Koetshuis Rhederoord.

Ik heb tot nu toe een leerzame carrière  gehad en ben nog steeds nieuwsgierig, gedreven en ambitieus. De kennis die ik opdeed bij mijn gerenommeerde leerbedrijven combineer ik met innoverende en klassieke kooktechnieken.

Graag neem ik u als gast van Restaurant Koetshuis Rhederoord mee op ontdekkingsreis naar streekgebonden, biologische producten, welke ik met mijn brigade in al haar puurheid verwerk tot hedendaagse, stoere en eerlijke gerechten….

In mijn Menu’s Marché, die ik u van harte aanbeveel,  verschijnen de sporen van de Betuwe, de Veluwe en het rivierenlandschap. Mijn manier van koken heeft een overduidelijke link met de Franse keuken, met subtiele uitstapjes naar andere wereldkeukens. Ik kook puur, innovatief in smaak- en structuurcombinaties en mijn koken straalt diezelfde weelderigheid uit, die ik als kind al voor ogen had.

Beleef mijn passie als welkome gast van Restaurant Koetshuis Rhederoord en laat gastblijheid werkelijk van uw bord en uit uw glas mag samensmelten tot een onvergetelijke avond.

Jeroen van Deursen
Chef-kok


 

Geachte gast, graag stel ik mijzelf aan u voor als maître van Restaurant Koetshuis Rhederoord.

Mijn naam is Frank A. Bruinewoud, gedreven en gepassioneerd in mijn vak als gastheer en als mens.

Ik ben opgegroeid op, aan de IJssel tussen Deventer en Zwolle en in mijn herinnering zijn landschap,  grazend vee en de rivier, als een haast levendige gravure samensmolten in een collage van onlosmakelijke elementen die ik nog steeds koester.
Het pure Oost Nederlandse landschap heb ik destijds tijdelijk verruild voor stages in Luxemburg en bij Paul Fagel in Restaurant Duurstede en De Kloostertuin te Harmelen om uiteindelijk mijn Hotelschool opleiding te Zwolle succesvol te beëindigen.

Nadat mijn stages me ervan overtuigd hadden dat dit mijn zakelijke drijfveer zou worden, begon mijn carrière als jonge Maitre bij Restaurant ’t Arsenaal te Deventer. Na een periode in de modebranche met de nodige heimwee naar het gastronomische ben ik mijn passie voor het gastheerschap weer gevolgd bij onder andere Paleis ’t Loo en Kasteel Hackfort.

Mijn opgedane kennis bij de vinologenopleiding aan de wijnacademie en de wijnstudie bij het wijninstituut komen mij goed van pas bij één van de zaken die ik aan dit vak zo geweldig vind: de wijnkaart samenstellen en de gasten adviseren over passende wijnen bij de sublieme gerechten van Chef Jeroen van Deursen.

Landgoed Rhederoord kan ik het best betitelen als een zeer rijke, natuurlijke en inspirerende plek, waar alle leden van de “familie Rhederoord-medewerkers” zich meer dan thuis voelen.

Heerlijk om deze ambiance elke dag te mogen ervaren; het nodigt ons uit om dat gevoel over te brengen op onze gasten van Restaurant het Koetshuis en het Landhuis op het Rhederoordse.

Mede namens ons voltallige team,

met gastvrije groet,

Frank A. Bruinewoud 
Maître

Reserveren

Contact informatie

Restaurant Koetshuis Rhederoord
Parkweg 19
6994 CM De Steeg
T: 026-4955358
E: info@rhederoord.nl

Aanmelden nieuwsbrief