Landgoed Rhederoord krijgt twee EKO-certificaten voor horeca

P E R S B E R I C H T

Ede, De Steeg, 19 januari 2017-01-19

Landgoed Rhederoord krijgt twee EKO-certificaten voor horeca.

De keuken van het Landhuis Rhederoord en Restaurant Koetshuis Rhederoord hebben beide het EKO-keurmerk Horeca ontvangen. Vijftig tot tachtig procent van de inkoop is van gecontroleerd biologische herkomst. Daarnaast is er een ambitieus duurzaamheidsbeleid.

De twee chefs van het landgoed in De Steeg, Gerhard van den Broek en Jeroen van Deursen ontvingen op de Bio-beurs het EKO-certificaat Horeca. Landgoed Rhederoord heeft vanaf de start gekozen voor een natuurlijke keuken waar het landelijke leven van de Veluwezoom terug te vinden is in de sfeer en op het bord. Producten komen van lokale en regionale leveranciers en zoveel mogelijk biologisch. Een eigen moestuin zorgt voor verse kruiden, groenten en fruit. Het landhuis is geschikt voor groepen, en wordt veel gebruikt voor trouwerijen, zakelijke bijeenkomsten, cursussen en trainingen.

A-la-carte eten kan sinds twee jaar in Restaurant Koetshuis Rhederoord. Met dezelfde filosofie heeft chef-kok Jeroen van Deursen en zijn team snel een vaste schare fans verzameld. Ook bij de rapporteurs van de Michelin-gids is het restaurant opgevallen: het Koetshuis kreeg een mooie vermelding in de gids voor locatie en smaakvolle moderne gerecht. De wijnkaart is 100% biologisch.

Het EKO-keurmerk is gebaseerd op het aandeel biologisch in de totale inkoop. De inkoop moet plaatsvinden bij gecertificeerde leveranciers en wordt onafhankelijk gecontroleerd. Daar worden ook 40 andere duurzaamheidsaspecten gecheckt zoals de keuze voor duurzame vis, maar ook van het tegengaan van voedselverspilling tot het gebruik van energiezuinige apparatuur.

Waarom zijn beide restaurants nog niet 100% biologisch? Gerhard van den Broek: “Wij hechten ook waarde aan het inkopen bij lokale leveranciers, waarvan we weten dat ze duurzaam werken maar nog niet biologisch gecertificeerd zijn. Door klant te blijven stimuleren wij dat zij zich certificeren. Binnenkort gaat onze bakker officieel biologisch brood leveren.”

Voor de gast is het EKO-keurmerk Horeca de onafhankelijke bevestiging van een duurzame werkend restaurant of andere locatie waar buitenshuis gegeten wordt. Ook cateraars, kinderdagverblijven of kookscholen kunnen het keurmerk aanvragen.

Het certificaat werd op woensdag 18 januari uitgereikt op de Bio-beurs door Nel Schellekens, chef-kok, kookboekenschrijver en ambassadeur van de duurzame keuken.

Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en het EKO-keurmerk Certificaat Winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

 

Voor meer informatie:
Stichting EKO-keurmerk: Andre Brouwer, 06-22198089  ab@eko-keurmerk.nl,
Landgoed Rhederoord, 026-4959104
Meer informatie over EKO keurmerk Horeca kunt u vinden op www.eko-horeca.nl

Contact informatie

Restaurant Koetshuis Rhederoord
Parkweg 19
6994 CM De Steeg
T: 026-4955358
E: info@rhederoord.nl

Aanmelden nieuwsbrief