Bij Koetshuis Rhederoord werken we met hoofdzakelijk biologische producten van lokale leveranciers en eigen landgoed. Maar waar haalt het keukenteam zijn inspiratie vandaan? En hoe ontstaan de gerechten van de kaart? Maak kennis met onze souschef en ontdek de geheimen van onze keuken.
Jarno (22) is sinds een aantal maanden werkzaam als souschef in de keuken van ons Koetshuis, hij deed zijn ervaring op bij diverse restaurants in de regio. Jarno’s passie voor Nederlandse producten (bij voorkeur regionaal) komt in het Koetshuis tot leven. Zo ging hij onlangs samen met Chef Jeroen naar Ecofields om inspiratie op te doen voor de nieuwe menukaart.
Ecofields in Wekerom is de enige biologische kalfsboerderij in Nederland. Zij betrekken hun kalveren bij biologische melkveehouders en geven hen vanaf 10 weken een rantsoen van natuurlijke voeding (uiteraard geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest).
Als vaste leverancier van ons kalfsvlees zorgt Ecofields ervoor dat onze keuken prachtig vlees heeft als basis voor de gerechten.
De rondleiding bij Ecofields heeft Jarno geïnspireerd tot een van de gerechten van onze nieuwe kaart; een mabré van kalfspastrami geserveerd met st. Jacques coquille met mayonaise van gerookte knoflook met mango en wortelcouscous.
Nieuwsgierig naar dit gerecht? Op donderdag 19 maart gaat onze volledig vernieuwde menukaart in en is deze mabré als voorgerecht te bestellen.