Bel 026-4955358 of reserveer uw tafel online
Reserveren

Door de Corona maatregelen is het Koetshuis momenteel gesloten en kunnen wij u helaas niet ontvangen. Onze gerechten blijven wij in deze periode graag met u delen in de vorm van recepten.

Het recept van deze pompoensoep sluit aan bij onze “no-waste” gedachten, het recept is ontstaan doordat ons keukenteam de afgesneden en ongebruikte stukken van de pompoen wilde verwerken in een gerecht. Met onderstaand recept maakt u thuis gemakkelijk een oosterse pompoensoep als voor- of tussengerecht.

Oosterse pompoensoep voor 4 personen:
  • 1/2 muskaatpompoen (of meerdere afsnijdsels)
  • 1 ui
  • 2 pakjes kokosmelk van 200 ml
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 theelepel rode curry pasta
  • 20 stuks gepelde Gamba’s
  • 2 Bosui stengels
Bereidingswijze:
  • Snipper de ui, maak de pompoen schoon en snij de pompoen in blokjes.
  • Doe een drup zonnebloemolie in een kookpan. Fruit de ui en pompoen aan totdat de ui mooi glazig is. Voeg dan de rode curry pasta toe en bak deze heel even mee.
  • Blus af met de kokosmelk en de groentebouillon. Kook de pompoen gaar.
  • Zet ondertussen een bakpan met een drup zonnebloemolie op en wok daar de gamba’s kort in en maak de gamba’s op smaak met peper en zout.
  • Was de bosui en snij deze mooi dun in kleine ringetjes.
  • Pak de staafmixer. Zorg dat de pompoen echt goed gaar is, liever te gaar dan te rauw! Pureer de soep tot een gladde massa.
  • Maak de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep in een kom, bord of een mooie weckpot zoals op de foto met de gamba’s en de bosui erin.
Wij hebben er een  broodje van Tom van Otterloo, onze lokale ambachtelijke bakker, bij geserveerd.
Geniet ervan!
  • Uitstekende biologische keuken
  • (H)eerlijke, lokale producten
  • Prachtige wijnen
  • Michelin Gids 2020
  • Gault Millau 2020
  • Gelegen in de Veluwse bossen
  • Mogelijkheid om te blijven overnachten
Beoordeeld met een 9.1

Contact

Restaurant Koetshuis Rhederoord

Parkweg 19
6994 CM De Steeg
T 026 – 4955358
E restaurant@rhederoord.nl

Nieuws & events

Wat is er te doen bij Restaurant Rhederoord
NIEUWS

Aangepaste openingstijden met ingang van 6 december a.s.

1 december 2021

De huidige Corona maatregelen hebben ons helaas doen besluiten om aangepaste openingstijden te hanteren. Met ingang van 6 december is Restaurant Koetshuis Rhederoord van maandag t/m donderdag gesloten. Op vrijdag, zaterdag en […]

Lees meer
NIEUWS

Sfeervolle kerst op Landgoed Rhederoord

26 oktober 2021

Update: door de huidige Corona maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt om Kerst op Rhederoord in 2021 te annuleren. Sfeervolle kerst op Landgoed Rhederoord De schemer valt en de gure wind waait over […]

Lees meer
NIEUWS

Moederdag; geniet thuis of op Landgoed Rhederoord

23 april 2021

Wegens grote belangstelling is de High-tea helemaal volgeboekt en ook de High-tea box voor thuis uitverkocht!  Op zondag 9 mei is het Moederdag. Traditiegetrouw kun jij je moeder verwennen met een heerlijke […]

Lees meer
Gerhard van den Broek

Restaurant Koetshuis Rhederoord aan de rand van "de Veluwe" met al het moois uit de natuur, streek en de seizoenen. Klassieke technieken en hedendaagse trends samen op een bord met verfijnde smaken. Komt u culinair genieten?

Gerhard van den Broek Chef