Bel 026-4955358 of reserveer uw tafel online
Reserveren

Door de Corona maatregelen is het Koetshuis momenteel gesloten en kunnen wij u helaas niet ontvangen. Onze gerechten blijven wij in deze periode graag met u delen in de vorm van recepten.

Het recept van deze pompoensoep sluit aan bij onze “no-waste” gedachten, het recept is ontstaan doordat ons keukenteam de afgesneden en ongebruikte stukken van de pompoen wilde verwerken in een gerecht. Met onderstaand recept maakt u thuis gemakkelijk een oosterse pompoensoep als voor- of tussengerecht.

Oosterse pompoensoep voor 4 personen:
  • 1/2 muskaatpompoen (of meerdere afsnijdsels)
  • 1 ui
  • 2 pakjes kokosmelk van 200 ml
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 theelepel rode curry pasta
  • 20 stuks gepelde Gamba’s
  • 2 Bosui stengels
Bereidingswijze:
  • Snipper de ui, maak de pompoen schoon en snij de pompoen in blokjes.
  • Doe een drup zonnebloemolie in een kookpan. Fruit de ui en pompoen aan totdat de ui mooi glazig is. Voeg dan de rode curry pasta toe en bak deze heel even mee.
  • Blus af met de kokosmelk en de groentebouillon. Kook de pompoen gaar.
  • Zet ondertussen een bakpan met een drup zonnebloemolie op en wok daar de gamba’s kort in en maak de gamba’s op smaak met peper en zout.
  • Was de bosui en snij deze mooi dun in kleine ringetjes.
  • Pak de staafmixer. Zorg dat de pompoen echt goed gaar is, liever te gaar dan te rauw! Pureer de soep tot een gladde massa.
  • Maak de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep in een kom, bord of een mooie weckpot zoals op de foto met de gamba’s en de bosui erin.
Wij hebben er een  broodje van Tom van Otterloo, onze lokale ambachtelijke bakker, bij geserveerd.
Geniet ervan!
  • Uitstekende biologische keuken
  • (H)eerlijke, lokale producten
  • Prachtige wijnen
  • Michelin Gids 2020
  • Gault Millau 2020
  • Gelegen in de Veluwse bossen
  • Mogelijkheid om te blijven overnachten
Beoordeeld met een 9.1

Contact

Restaurant Koetshuis Rhederoord

Parkweg 19
6994 CM De Steeg
T 026 – 4955358
E restaurant@rhederoord.nl

Nieuws & events

Wat is er te doen bij Restaurant Rhederoord
NIEUWS

Koets(t)huis – bestel nu!

24 October 2020

Koets(t)huis – bestel nu! Bestel nu een culinair Koetshuis diner voor bij jullie aan de keukentafel. Dit biologische en streekgebonden diner is door onze Chef al bereid en hoeft slechts door jullie […]

Lees meer
NIEUWS

Wij zijn gewoon geopend voor hotelgasten!

16 October 2020

Onze deuren zijn de komende maand gewoon geopend voor onze hotelgasten. Reserveer een van onze 22 comfortabele kamers en combineer je verblijf met heerlijke borrel en uitgebreid diner in ons restaurant. Boek […]

Lees meer
NIEUWS

Wild Weekend op Landgoed Rhederoord

10 September 2020

De blaadjes aan de bomen tonen prachtige herfstkleuren, de ochtenddauw is zichtbaar in het landschap en het haardvuur knispert gezellig. Dit is het moment waar veel wild liefhebbers naar uitkijken: het wildseizoen […]

Lees meer
Bjorna Blaauw

“Ons landgoed biedt veel mogelijkheden, voor een prachtige bijeenkomst zowel binnen als buiten. Graag ontvang ik je voor een vrijblijvende rondleiding. Als je wilt, bespreken we dan meteen jouw ideeën en wensen. En samen bekijken hoe we daar een onvergetelijke invulling aan kunnen geven.”

Bjorna Blaauw Sales & Marketingmanager