Water 159 Waterbron

Op een dag moest er op Landgoed Rhederoord op brandweervoorschrift een waterput worden geslagen. Daarbij ontstond het idee om het water van de Veluwse bron te gaan bottelen. Prachtig water uit eigen natuur. Dichtbij, puur en duurzaam.

foto water159 waterbron landgoed rhederoordDe bron werd op 16 december 2010 in gebruik genomen. Anderhalf jaar later werd een kunstwerk op de bron geplaatst. Een imposant en tegelijkertijd monolitisch kunstwerk van Cole Morgan rijst tussen de bomen uit. En hoewel het opvallend anders is, sluit het ook naadloos aan.

Het water uit de bron is 4000 jaar oud. Dat wil zeggen dat het 4000 jaar geleden voor het laatst met de buitenwereld in aanraking kwam en daarna door alle aardlagen sijpelde tot een diepte van 159 meter. Het water werd steeds meer zuiver en verrijkt door mineralen uit de aardlagen. In die tijd was er nog geen milieuverontreiniging. De lucht, het water uit de lucht en de bodem waren schoon. Water159 is daarom niet vervuild door zure regen, medicijnresten of lood. Daarnaast is het water al 4.000 jaar écht water: het zit niet in leidingen, wervelt vrijelijk en is diepgaand onderdeel van de kringloop van water.

Inmiddels is water159 zelfs een Erkend Streekproduct! Rhederoord schenkt, geheel passend binnen de duurzaamheidsvisie van de Green Key, het ongerepte en zuivere water uit eigen bron aan tafel aan al haar gasten.

Contact informatie

Restaurant Koetshuis Rhederoord
Parkweg 19
6994 CM De Steeg
T: 026-4955358
E: info@rhederoord.nl

Aanmelden nieuwsbrief